Navigatie

• OVER ONZE INGREDIËNTEN •
 

De verzorgingsproducten van BUBBLES bestaan voor 100% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong. We willen graag dat onze natuurlijke verzorgingsproducten goed zijn voor de planeet en voor kinderen. Daarom:

• Gebruiken we alleen gecertificeerde biologische en natuurlijke ingrediënten.
• Werken we uitsluitend met natuurlijke conserveringsmiddelen, plantaardige oliën, een parfum op natuurlijke basis  en wasactieve stoffen op natuurlijke basis. 
• Gebruiken we geen sulfaten (SLS/SLES), zeep en alcohol in onze producten.
• Zijn onze producten glutenvrij.

• NATRUE GECERTIFICEERD •
Alle producten van BUBBLES zijn gecertificeerd met het NATRUE label. Het NATRUE label is een internationaal keurmerk met strenge criteria en strikte normen voor natuurlijke en biologische cosmeticaproducten. Hiermee handhaaft NATRUE “de hoogst mogelijke standaard voor natuurlijke cosmetica en haar ingrediënten”. Het label is opgezet door een organisatie die niet werkt vanuit een winstoogmerk maar graag onafhankelijk certificeert. Dit omdat zij vonden dat het ontbrak aan duidelijke maatstaven. Wanneer het NATRUE label op een verpakking staat, betekent dit dat het product voldoet aan een strikte standaard en dat hiervoor een betrouwbaar certificatieproces is uitgevoerd door onafhankelijke certificeringsinstanties. 

 

Voor de duidelijkheid geven we hier een overzicht van alle ingrediënten die je in onze producten aantreft met de INCI benaming en de Nederlandse benaming

Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder - Aloë Vera: Werkt verzachtend, hydraterend en kalmerend voor de droge kinderhuid en helpt de huid haar natuurlijke vochtbalans te behouden. 
Ascorbyl Palmitate - Ascorbyl Palmitaat: Vitamine C zuur palmitaat wordt gewonnen uit plantenolie en herstelt de natuurlijke lipidelaag (vetlaagje/beschermlaagje) van de kinderhuid.
Betaine- Betaïne: is een vochtinbrenger en zorgt voor bescherming en vochtbalans.
Caprylic / Capric Triglyceride - Caprylic / Capric Triglyceride: is een zuiver natuurlijk product dat voor 100% van kokosolie wordt gemaakt. Deze olie heeft verzachtende, hydraterende en huidvetbeschermende eigenschappen.
Cetearyl Alcohol- Cetearyl Alcohol: is een uit planten gewonnen alcoholsoort. Het heeft een verzachtende werking voor zowel je huid als je haar. Het zorgt er ook voor dat een product de juiste dikte krijgt.
Chondrus Cruspus Powder - Iers Mos: anders dan dat de naam doet vermoeden is dit geen mos maar een zeewier. Het heeft een verzachtende, herstellende, voedende, hydraterende en beschermende werking op de kinderhuid. 
Citric Acid – Citroenzuur: komt van nature voor in citrusfruit. Het wordt in zeer kleine concentratie als pH-buffer toegevoegd om een constante zuurgraad (pH) te behouden
Coco-Glucoside - Coco-Glucoside: wordt gewonnen uit het gedroogde vruchtvlees van de kokosnoot, gecombineerd met glucose. Het heeft in combinatie met water een schuimend effect en zorgt voor een heel milde reiniging van kinderhuid en kinderhaar.
Daucus Carota Sativa Root Extract – Wortelextract: wordt gewonnen uit wilde wortels en draagt bij aan gezond huid en haar.
Decyl Glucoside - Decyl Glucoside: Een biologisch afbreekbaar, mild schuimend oppervlakteactieve stof die afkomstig is van glucose en maïs. Zorgt voor schuim dat helpt om oliën op haar en huid wateroplosbaar te maken zodat ze weggespoeld kunnen worden. Geeft een schoon gevoel aan kinderhuid en kinderhaar.
Disodium Cocoyl Glutamate - Disodium Cocoyl Glutamate: wordt gemaakt uit kokosolie in combinatie met gefermenteerde suiker. Het heeft schuimvormende eigenschappen en is een goede reiniger. Het is heel zacht voor de kinderhuid.
Glycerin - Glycerine (Glycerol): is een natuurlijk bestanddeel van plantaardige vetten. Het wordt gebruikt als krachtige vochtinbrenger vanwege wateraantrekkende eigenschappen heeft. Glycerine maakt de huid glad en heeft een beschermende werking.
Glyceryl Caprylate – Glycerylcaprylaat: wordt vervaardigd uit diverse plantenoliën. Het herstelt de vetbalans en werkt vochtregulerend en vochtverbindend.
Glyceryl Stearate - Glyceryl Stearaat: wordt gewonnen uit verschillende plantenoliën, waaronder de kokosnootpalm. Het ondersteunt de vochtbalans en maakt de kinderhuid zacht, glad en soepel. 
Helianthus Annuus Seed Oil – Zonnebloemolie: wordt verkregen uit de koude persing van de zaden van de zonnebloem. Zonnebloem olie bevat essentieel linolzuur dat de huid verzorgt, beschermt en kalmeert en helpt bij het in stand houden van de natuurlijke beschermlaag. Essentieel voor de dunne kwetsbare kinderhuid.
Lactic Acid – Melkzuur: is een natuurlijk en plantaardig zuur dat ontstaat wanneer melkzuurbacteriën suikers omzetten in zuur. Het wordt gebruikt om de pH-waarde te reguleren.
Lecithin – Lecithine: wordt geëxtraheerd uit plantenoliën. Lecithine is een emulgator. Het wordt gebruikt om je huid te verzachten en het herstelt de natuurlijke lipidelaag (vetlaagje / beschermlaagje) van de kinderhuid.
Levulinic Acid – Levulinezuur: wordt gemaakt uit bijproducten van de maisindustrie en heeft een antibacteriële werking.
Macadamia Integrifolia Seed Oil - Macadamia olie: Deze olie wordt gewonnen door uitpersing van de macadamianoot. De olie is zacht en hydraterend voor de huid en geschikt voor de gevoelige en droge kinderhuid. Macadamia olie voedt de huid en haar intensief.
Oryza Sativa Bran Oil – Rijstkiemolie: deze olie wordt gewonnen uit rijstzemelen en heeft een hydraterende, verzachtende en verzorgende werking. 
P-anisic Acid - P-anijszuur: wordt gewonnen uit de etherische olie van planten zoals anijs en venkel. Het is een geurstof en regelt de pH in verzorgingsproducten. 
Parfum- Parfum (natuurlijke geurstoffen): het parfum dat gebruikt wordt voor de producten van Bubbles is een mengsel van natuurlijke etherische oliën. Er worden dus geen synthetische geurstoffen gebruikt.
Phytic Acid – Fytinezuur: wordt gebuikt om water te verzachten en reguleert de pH-waarde. Winning uit volle granen, peulvruchten, aardappelen, noten, zaden en/of rijstzemelen en is glutenvrij.
Polyglyceryl-5 Oleate - Polyglyceryl-5 Oleate: is een mild verzachtend ingrediënt wat zorgt voor een homogene structuur.
Potassium Sorbate – Kaliumsorbaat: is een zout van sorbinezuur dat van nature wordt gevonden in sommige vruchten en wordt gebruikt als een conserveermiddel.  
Rosa Damascena Flower Water – Rozenwater: heeft een verzachtende werking en verbetert de droge huid. Rozenwater is een heerlijk ingrediënt voor zowel haar als huid. Rozenwater bevat geen parfumallergenen als geraniol en citronellol en kan daarom in pure vorm worden gebruikt.
Rosmarinus Officinalis – Rozemarijnolie: Deze olie wordt verkregen door waterdampdestillatie van de verse bloemen.
Simmondsia Chinensis Seed Oil - Jojoba olie: wordt geperst uit de zaden van de Jojoba struik. Jojoba olie is geschikt voor alle huidtypes en ook zeer geschikt voor een gevoelige, droge (kinder)huid. Het heeft een ontstekingsremmende werking, wat positief is voor kinderen met eczeem, psoriasis en acné.  Jojoba olie is tevens beschermend, verzorgend en zachtmakend voor het haar.
Sodium Benzoate - Sodium Benzoaat: is het natriumzout van benzoëzuur Natrium Benzoaat en wordt gebruikt als conserveermiddel om schimmel- en bacteriegroei tegen te gaan.
Sodium Cetearyl Sulfate - Cetearyl Natriumsulfaat: dit is een mix van Cetyl en Stearyl Sulfaat. Het is een oppervlakteactieve stof die helpt om water te laten mengen met vuildeeltjes en olie zodat deze makkelijker worden weggespoeld.
Sodium Cocoyl Glutamate - Sodium Cocoyl Glutamaat: dit wordt gemaakt uit kokosolie. Het heeft zeer goed reinigende en schuimvormende eigenschappen. Het schuim helpt om oliën in water oplosbaar te maken, zodat ze weggespoeld kunnen worden. Ook zeer geschikt voor de meest gevoelige kinderhuid.
Sodium Levulinate - Sodium Levulinezuur: wordt meestal gemaakt uit venkel en mais. Natrium Levulinezuur is een natuurlijk conserveermiddel en gaat bacteriegroei tegen.
Tocopherol - Vitamine E: De natuurlijke vorm vitamine E wordt gewonnen uit plantaardige olie. Het zorgt ervoor dat de huid zacht aanvoelt en wordt verwerkt in producten als conserveringsmiddel.
Xanthan Gum – Xantaangom: is een microbiologische meervoudige suiker dat ontstaat uit een natuurlijk fermentatieproces. Wordt gebruikt als een verdikkingsmiddel.

© 2016 - 2018 bubblesbodycare.com | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel