3 TIPS OM DOUCHEN MINDER SPANNEND TE MAKEN

Douchen spannend?
Onder de douche gaan vinden kindjes soms nogal spannend. Dat water wat zomaar naar beneden komt kletteren, dat is natuurlijk ook wel een beetje eng. Maar ja, douchen is veel sneller en praktischer dan in bad gaan, en het kost bovendien een stuk minder water. Hoe kun je er nou voor zorgen dat douchen leuk en minder spannend wordt? 

Tip 1 Laat je kleintje rustig met de douchekop en het water spelen
Laat je kindje zitten in de douche in plaats van staan en leg de douchekop (een beetje schuin) op de grond of geef je kleintje deze in de handjes. Zo klettert het water niet rechtstreeks op jouw kindje. Laat je kleintje dan rustig met de douchekop en het water spelen. Hij of zij kan beginnen met bijvoorbeeld voorzichtig natsproeien van de handjes en voetjes. Doordat je kindje zo rustig kan wennen en zelf kan bepalen wat er gebeurt, is het al minder spannend. Zorg ervoor dat de douche zachtjes aanstaat en dat de temperatuur van het water goed is afgestemd op wat je kindje prettig vindt. 

Tip 2 Een vaste volgorde zorgt voor veiligheid en vertrouwen
Zorg voor een vaste routine; voor je kindje is het veiliger en vertrouwder als je een vaste volgorde hebt. Doordat jij samen met je kindje dezelfde routine volgt, weten kleintjes steeds beter wat er gaat komen. En hierdoor gaan ze zich zeker voelen. Sluit het doucheritueel altijd af met iets leuks. Als je kleintje weet dat het iets leuks in het vooruitzicht heeft, dan stimuleert dat. Dat kan bijvoorbeeld samen even dansen op de muziek zijn, een spelletje doen of een boekje voorlezen.

Tip 3 Een speciaal en zelf uitgekozen washandje
Koop samen een speciaal washandje. Laat je kindje deze zelf uitzoeken. Bijvoorbeeld in de lievelingskleur van jouw kleintje. Er zijn ook verschillende kinderwashandje in de vorm van een poppetje of een diertje. Dit washandje wordt dan voor jouw kindje een speciaal vriendje dat mee mag onder de douche. Dit geeft wat afleiding en ook steun voor als jouw kindje het spannend vindt.

© 2016 - 2023 bubblesbodycare.com | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel