HAREN WASSEN LASTIG? ZO LAAT JE HET SOEPELER VERLOPEN!

Trucjes om het haren was ritueel leuker te maken
De haren van je kleintje(s) wassen, hoe soepel gaat dat bij jou? Ongetwijfeld niet altijd zonder slag of stoot, zeker lange kinderhaartjes die uitgespoeld en uitgekamd moeten worden zijn hier regelmatig reden voor Groot Peuterdrama

⁠Gelukkig hebben we voor jou een paar trucjes om dit ritueel leuker te maken, voor alle betrokken partijen.

Tip 1 Neem voldoende tijd
Je moet niet gehaast te werk gaan, dat werkt vaak averechts. Jouw kindje wordt namelijk onrustig van jouw haast en zal dan niet meer mee willen werken. Probeer het wel vastberaden te doen zodat het niet langer duurt dan nodig. En zorg dat je goed voorbereid bent door alle spullen van tevoren binnen handbereik klaar te zetten. Zo heb je tijdens het haren wassen alle aandacht voor je kindje.

Tip 2 Betrek je kindje erbij
Laat je kleintje daar waar het kan helpen, bijvoorbeeld met het inmasseren van de shampoo. Peuters willen graag alles zelf doen. Door hem te laten helpen, vermindert zijn gevoel van onmacht en het geeft meteen wat afleiding.

Tip 3 Houd bij het uitspoelen een washandje voor de ogen
Het meest spannend vinden kleintjes het vaak om water in de ogen te krijgen. Door een washandje voor de oogjes te houden, wordt het haren uitspoelen minder spannend.⁠ Zo spoelt er namelijk geen water direct in de oogjes. 

Tip 4 Gebruik een speelbekertje om uit te spoelen
Met een bekertje kun je makkelijker doseren en komt er minder water in het gezichtje dan wanneer je de douchekop gebruikt. Zo kun je rustig de haartjes uit spoelen. Na dit een paar keer gedaan te hebben, wilt je kindje dit misschien ook wel eens zelf proberen! Wil je het liever toch met de douchekop doen? Zorg dan dat de douche zachtjes aan staat en sproei rustig en voorzichtig over de haartjes. Hou hierbij eventueel jouw hand tegen het voorhoofd vlak boven de oogjes (als een soort zonneklep). Zo voorkom je dat het water in de oogjes komt.

Tip 5 Shampoo die niet prikt
De keuze van shampoo is ook erg belangrijk. Kies voor een milde baby&kindershampoo die niet prikt in de ogen. Natuurlijke shampoos zijn al snel milder dan andere shampoos. Hiermee zorg je goed voor je kind en ook voor de planeet. En kies dan voor een shampoo met een voor je kind lekker geurtje. Zo maak je het haren wassen ook weer wat leuker.

Tip 6 Zing samen liedjes tijdens het haren wassen
In bad en onder de douche kun je verschillende leuke liedjes zingen waarbij er met veel plezier met water gespetterd kan worden.⁠ Zoals op een grote paddenstoel, alle eendjes zwemmen in het water, het regent, de wielen van de bus en 10 kleine visjes. 


BONUS TIP!
En als je er echt een feestje van wilt maken, tover de badkamer dan eens om naar een mini-disco. Zet een muziekje aan, dim het licht en hang eventueel wat gekleurde lichtjes op (zoals kerstverlichting) of zet een discobal neer. Plezier gegarandeerd!⁠

 

© 2016 - 2023 bubblesbodycare.com | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel